Amerikaanse feestdagen

Amerikanen zijn gek op feestdagen en de daarbij behorende tradities. Elke feestdag / seizoen beschikt over zijn eigen producten en wij van USfoodz zorgen voor de Amerikaanse bite! Onze producten geven een Amerikaans tintje aan uw feestdagen!

Valentijnsdag
Valentijnsdag

Valentijnsdag is zeer populair in de Verenigde Staten. Veel Amerikanen nemen deze dag vrij om deze met hun geliefde te kunnen doorbrengen. Rozen en Bon Bons zijn de meest uitgewisselde cadeaus. Scholen organiseren Valentijn programma’s, er zijn jaarmarkten, dansfeesten en speciale Valentijn diners in restaurants. Veertien februari wordt absoluut niet overgeslagen in de U.S.A.

Datum: 14-02-2015
President's Day
President's Day

President’s Day of Washington’s birthday is een feestdag in de Verenigde Staten ter ere van alle presidenten van de Verenigde Staten, maar met name Washington & Lincoln. Op de derde maandag van februari zijn er in diverse staten festiviteiten. Het is echter alleen een vrije dag voor overheidsinstanties. Winkels hebben President’s Day Sales. Deze dag betekent voor de meeste Amerikanen niet veel meer dan een vrije dag en voor scholieren zelfs een hele week vakantie.

Datum: 18-02-2015
Pasen
Pasen

Ook Amerikanen vieren Pasen. Uiteraard worden er eieren verstopt. Pasen is net zoals bij ons een christelijke aangelegenheid. Sommigen houden het traditioneel en bezoeken een van de vele Easter Services in kerken. New York heeft de Easter Parade op Fifth Avenue. Leuk weetje: Op pasen hebben Micky en Minnie vrij af in Disneyland, vervangers: Mr. en Mrs. Bunny! Amerika kent geen tweede paasdag.

Datum: 31-03-2015
Datum: 01-04-2015
Fourth of July
Fourth of July

In juni 1776 werd de Onafhankelijkheidsverklaring opgesteld, die op 4 juli dat jaar werd ondertekend. Vrijheid is belangrijk voor Amerikanen. Democratie en vrijheid vormen de nationale trots. Independence Day, of Onafhankelijkheidsdag, wordt ieder jaar op 4 juli gevierd en is onder Amerikanen beter bekend als de Fourth of July. Op deze dag zijn er parades, BBQ feesten, groots georganiseerde picknicks, en vooral veel vuurwerk.

Datum: 04-07-2015
Halloween
Halloween

Veel culturen hebben een sterke historische traditie met betrekking tot het verkleden rond de tijd van Halloween en het uitwisselen van verschillende vormen van snoep of voedsel, maar in weinig van deze tradities gaan kinderen van deur-tot-deur om te vragen om snoep met de woorden: “Trick or treat!”. Amerikanen denken dat de oorsprong van dit gebruik bij hen ligt. Helaas, het is een feest van Ierse oorsprong.

Datum: 31-10-2015
Thanksgiving
Thanksgiving

Thanksgiving is een van de bekendste Amerikaanse feesten. Deze dag komen familie en vrienden bij elkaar om een grootse maaltijd (waarbij volgens de traditie kalkoen gegeten) te verorberen. Thanksgiving, is bedankdag; God wordt bedankt voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Leuk weetje: Elk jaar krijgt een kalkoen gratie van de president en zal deze dus niet in de oven verdwijnen!

Datum: 28-11-2015
Kerstmis
Kerstmis

Kerst in Amerika is iets aparts, zodra het eerste koufront arriveert wordt er naar toe geleefd. Huizen worden versierd met duizenden lichtjes, er worden ontelbare brieven verstuurd naar Santa Claus. Op kerstavond gaan de gelovigen traditioneel naar de middernachtmis. De kerstboom wordt vaak versierd met ‘candy cane’. Het is typisch ‘kerst’ snoep in de vorm van een wandelstok. Een verbazend fenomeen…ieder jaar kom je tegen : de kersttruien. In alle mogelijke kleuren, met alle soorten kersttaferelen : van bescheiden sneeuwvlokjes tot grote sneeuwmannen en vooral door vrouwen op leeftijd heel geliefd!

Datum: 25-12-2015
Datum: 26-12-2015  • LAATSTE KANS... laag geprijsd!